Thursday, January 31, 2008

42

Kendinizi hiç kurtulma umudunuz olmayan bir durumda bulursanız ne yaparsınız? Hayatınızın güzel geçtiğini düşünerek kendinizi şanslı sayarsınız. Alternatif olarak hayatınız pek iyi geçmemişse -ki içinde bulunduğunuz şartlara bakılırsa bu olasılık daha yüksektir, sizi daha fazla rahatsız etmeyeceği için şanslı olduğunuzu düşünürsünüz.

Otostopçu'nun Galaksi Rehberi'nden bir metindi bu. Her duruma uygun "Paniğe kapılma". Hayatın iyi geçmiş olması için hayallerin gerçekleşmiş olması ilk şarttır. Hayat denen şey çok tuhaf, insanlar tuhaf. O kadar çok insan var ki ve o kadar çok insanın o kadar farklı planları düşünceleri var ki tek bir insanın herhangi bir hayalini yerine getirebilmesi için başka insanların sonsuz düşünce ihtimalini gözden geçirmesi gerekli ki planı başkası tarafından sekteye uğratılmasın. Sonsuz, sonsuz olduğu için planı yerine getirmek üzere bunca ihtimalin düşünülmesi de sonsuz zaman alır. Bu yüzden hiçbir hayale başarıyla gerçekleştirmek üzere başlanamaz. Başlandığı anda başarısızlık sonucu kesindir çünkü bütün ihtimaller gözden geçirilememiştir. Bu durumda hayaller asla gerçekleşemez çünkü o kadar zaman yoktur. Hiçkimse asla mutlu olamaz. Hayat güzel geçemez. Rahatsız edilmek de istemeyeceksinizdir. Bu durumda ölüm şanslı olmaktır.
PANİĞE KAPILMA

2 comments:

radyokafa said...

www.britme.blogspot.com'daki sonsuz'la pek benzeşmemiş sanırsam ki :)

serdarcharliebrown said...

bunun bugüne kadar yazdığım en güzel yazı olduğunu düşünüyorum. okudukça daha da harika geliyor. gerçekten muhteşem bir fikirmiş bu.